Akutsjukvård

Om ditt djur hastigt blir sjukt kan du komma till oss utan att först ha bokat en tid. Vid allvarliga tillstånd är det dock bra, om möjligheten finns, att ni ringer oss på 0650-152 30 och förmedlar att ni är på väg, så står vi redo att hjälpa er så fort ni anländer.

Öppettiderna för akutsjukvård är samma som våra ordinarie öppettider på alla tre kliniker, samt lördag, söndag och helgdag 9-12 i Hudiksvall. Under övriga tider hänvisar vi till Distriktsveterinärerna i Hudiksvall 010-1228520 och Söderhamn  010-1228540, eller Djursjukhuset Sundsvall, 060-14 70 10 och Strömsholms djursjukhus (utanför Västerås) 0220-458 45. Att komma akut till oss innebär att vi tar ut en extra avgift utöver den ordinarie besöksavgiften. Akutavgiften ligger för närvarande på 443 :- under vardagar och 1041 :- under helger och efter stängning. På helger och kvällar tillkommer även ett påslag på 50% av ordinarie priset. Detta beror på att det kostar mycket för oss att hålla öppet dessa tider.

Vid icke livshotande tillstånd bedömer djurvårdaren i receptionen hur akut tillståndet är. Om läget inte bedöms som allvarligt får ni slå er ner i väntrummet i väntan på ett en av veterinärerna på mottagningen kan ta hand om er.

Mer akut sjuka djur går före i kön och tar resurser från de tidsbokade patienterna, detta kan bidra till väntetider, eller i värsta fall till och med ombokningar för övriga patienter. Det kan upplevas som orättvist för en del, men tänk då om det vore ditt djur som befann sig i ett livshotande tillstånd, skulle inte du vilja att vi la alla nödvändiga resurser på att rädda ditt älskade djur i så fall?

Mycket av vår utrustning för akutsjukvård så som syrgas m.m. finns på operationsavdelningen. Därför finns risken att vi måste separera dig och ditt djur under räddningsarbetet (Av hygienskäl får inga utomstående vistas på operation). Men vi återkommer regelbundet till dig med uppdateringar om djurets välmående, då vi är väl medvetna om hur påfrestande denna situation är även för er som djurägare.