Inför besöket

Tidsbokning

Vi tar emot patienter efter tidsbokning via receptionen och telefon. Detta gäller även vaccineringar. Stygntagningar behöver inte boka tid, men får vara beredda på att vänta om vi har mycket att göra. Mycket akuta fall tar vi självklart emot direkt, men om möjligheten finns uppskattar vi om ni ringer och förvarnar om er ankomst för en snabbare vårdinsatts.

 

Telefonmottagningen

I Hudiksvall finns vår telefonsluss lokaliserad, den har samma öppettider som Hudiksvallskliniken. Här tar telefonisterna emot alla samtal i turordning, oavsett om du ringer Ljusdals-, Hudiksvalls- eller Söderhamnsnumret. Du kan boka eller avboka tid, samt få enklare rådgivning.

Vissa tider på dagen kan det vara svårt att komma fram på vår telefon då många ringer till oss samtidigt. Särskilt hög belastning har vi direkt på morgonen, samt måndagar och fredagar. Om ärendet inte är brådskande kan du välja mellan att vänta kvar i turordning tills vi svarar eller lämna ett meddelande. Vi ringer upp senare under dagen, förutsatt att meddelande lämnas innan kl. 17.00.

Har du inte besökt oss tidigare, var beredd att lämna uppgift på djurägare, samt djur. För journalföring behöver vi följande information inför ditt första besök hos oss:.

  •  Djurägare: namn, personnummer, adress, telefonnummer.
  •  Djur: namn, ålder, ras, kön, försäkringsbolag och försäkringsnummer.

Vi kan också ställa frågor kring hur djuret äter och dricker, hur det fungerar med urinering och avföring, samt vilka symtom djuret visar, om han/hon har feber m.m.

Det är mycket viktigt för oss att du uppger allt du vill ha hjälp med under besöket redan här, för att vi ska ha möjlighet att uppskatta tidsåtgången. Fundera igenom innan om djuret behöver vaccineras eller få klorna klippta etc. i samband med besöket.

 

Förberedelser

Det kan bli mycket att hålla reda på vid själva besöket, skriv gärna upp dina frågor på förhand. Anteckna ev. medicineringar som annan veterinär förskrivit, samt om denna är känslig mot något läkemedel.

Små knölar i huden kan vara svåra att hitta när de väl ska undersökas. Markera gärna hemma var de sitter, använd penna eller klipp bort lite hår på den aktuella platsen.

 

Ska mitt djur vara fastande?

Gnagare, väldigt unga djur och vaccinationer ska inte genomgå fasta. I övrigt är det är en fördel om alla hundar och katter är fastande sedan minst 6 timmar inför besöket. Vid behandlingar som t.ex. blodprov och sedering är detta ett krav.
 
Om ditt djur står på medicinering kan särskilda regler gälla för tiden som får gå mellan medicinering och provtagning, upp till 12 timmars fasta kan här förekomma. Fråga om du är osäker.
 
Att fasta innebär att djuret inte får äta någon fast föda, vatten ska de däremot alltid ha tillgång till.
 

 

 

Vad ska jag ha med mig?

Vid patellaintyg, höftledsröntgen, ögonlysning och hjärtintyg ska stamtavla medtagas. Vaccinering ifylles i  stamtavla, vaccinationsintyg eller pass.
 
Om djurets försäkringsuppgifter inte finns lagrade hos oss sedan tidigare är det bra om ni tar med gällande försäkringsbrev och visar upp i reception vid registrering.
 

 

Rasta eller inte?

Det är generellt sätt bra om hunden är rastad inför besöket, undantag gäller om hunden ska lämna urinprov eller genomgå en ultraljudsundersökning. Fråga oss om du är osäker.

 

OBS! Om ditt djur uppvisar symptom som misstänks vara smittsamma, så som hosta, diarré, kräkning, klåda eller parasiter, ber vi dig lämna djuret i bilen under tiden som du anmäler dig. För att inte smitta ner andra patienter.